Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kuba magyarul

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK HAVANNA-BÓL

Tropicana Show ( esti szórakoztató program): 85-105 € / fő-től

Látogatás a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába, a látványos show és revüműsor megtekintése. A két orás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo” rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. 
Férfiaknak hosszúnadrág kötelező! Fényképezőgép használata: 5 CUC (helyszínen fizetendő), videokamera használata: 15 CUC (helyszínen fizetendő). Transzfer: 20 euro/ fő ( min 2 fő). Vacsora --25 euro/ fő.

 

Hemingway nyomában túra:

A program Hemingway útját járja végig Havannában és környékén. Hemingway nyomába szegődünk, megtekintjük házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét Cojimar halászfaluban, majd pedig végig járjuk kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos Hotel – ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született -, La Bodeguita del Medio és La Floridita bárok ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. Transzfer Cabrioval: 20 euro/ fő ( min 2 fő)

Részvételi díj: 2 fő esetében: 105 € / fő. 4 fő esetében: 85 € / fő, 6 fő esetében: 65 € / fő

 

Kirándulás Viñales völgybe (egész napos):

Egész napos kirándulás az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vinales völgybe, amelyet az Unesco 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. 
Megálló a vinales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetőek az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahegyek”. Pinar del Rio tartomány Kuba dohánytermesztő központja is egyben. A kirándulás során ellátogatunk egy dohányültetvényre, megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával is. Ezután csónakázás az Indiánbarlangban, Kuba egyik legrégebbi barlangrendszerének látogatható részében. Ezt követően ebéd a híres őskort ábrázoló falfestmény, a „Mural de la Prehistoria” tövében lévő, helyi étteremben. Szabadidő, majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit.  

Részvételi díj: 2 fő esetében: 180 € / fő, 4 fő esetében: 130 € / fő, 6 fő esetében: 85 € / fő

 

Városnézés Havannában:

Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval, és  a szivar kulturával, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra (nap függő). Kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra- 20 euro/ fő

Részvételi díj: 2 fő esetében: 95 € / fő, 4 fő esetében: 75 € / fő, 6 fő esetében: 55 € / fő

 

Buena Vista Social Club koncert (esti program):

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club tribute koncertje. A kétórás koncert este 21:30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a  „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”.

Részvételi díj:

Csak koncertjegy: 35 euro/fő                                             
Koncertjegy + transzfer taxival: 50 euro/fő                                             
Koncertjegy + transzfer taxival + vacsora : 80 EURO/ fő                                   
Koncertjegy+ transzfer amerikai kocsival+vacsora:95 euro/fő  

 

Maffiózók nyomai Havannában" kirándulás: 78 € / fő-től

Lehetősége van arra, hogy ezt a túrát egy klasszikus 50-es évekbeli autóval tegye meg. A túra egy sétával kezdődik a Malecón és az Avenida del Puerto mentén, átkelve az öböl alagúton, hogy elérje a Castillo de los 3 Reyes del Morro-t, amely  az egyik legszebb panorámát adja Havannára. El Morro elhagyása után vissza kell menni az öböl alagútjába, végigsétálni Pradón, amíg el nem éri a Hotel Sevillát, a város luxusszállodáját. Megállunk a Nemzeti Capitolium külsejének megcsodálására. A túra egy klasszikus autó fedélzetén folytatódik, amely a Dragones utcán halad, hogy elérje a Havanna egyik legnépszerűbb negyedét: a kínai negyedet, és csatlakozzanak Zanjához, amíg el nem érik Infantát, majd a San Lázaro utcát. A túra során olyan fontos épületeket tekintünk meg, mint a Havannai Egyetem, a Hotel Colina, a régi Mocambo Club. Az utazás ezek után a 23. utcán, ismertebb nevén a La Rampa mentén folytatódik, Vedado szívében és Havanna társadalmi és kultúrális életének központjában, majd később csatlakozunk az Avenida Paseo-hoz. Majd egy rövid megálló a Riviera Hotel megtekintésére, mely az első a Meyes Lanskí által létrehozott Las Vegas Latina szállodák közül, melyet nemzeti emlékművé nyílvánítottak. Ez után jön a hab a tortán: ellátogatunk a Hotel Nacional de Cuba-ba, ahol bemutatják a szálloda általános jellemzőit, fontosságát Kuba történelmében, valamint kapcsolatatit, nemcsak a maffiával, hanem a művészet, sport és politikához.
Befejezésképpen jöhet egy fincsi koktél a Hírességek Csarnokában, ahol mindenki a történelem részének érheti majd magát. Majd folytassa körútját, választhatóan az El Aquiar éttermben egy vacsorára, végezetül élvezze a csodálatos műsort a Parisién kabarében.

Megjegyzés: a fenti ár nem tartalmazza a National Hotelből való visszatérést, a vacsorát és a kabarét.

 

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK VARADERO-BÓL

Cuba "IN SIDE" Varadero környékén:

Egész napos kirándulás Varadero környékén, Matanzas tartományba, régi amerikai kocsival megyünk egy közeli paraszt birtokára, ahol megismerhetünk egy fazekas csaladot, sőt mindenki tud magának készíteni egy kis ajándékot. A kirándulás során ellátogatunk az ültetvényekre, megismerkedünk különbözö növényekkel mint “ Moringa” (hires mostanában, mert nagyon sok antioxidans elemet tartalmaz). Lovaglásra, horgásztra is van lehetőség. Ezt követően ebéd a paraszt házban,  helyi étteremben. Szabadidő, majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit.

Részvételi díj: 2 fő esetében: 155 € / fő, 4 fő esetében: 125 € / fő, 6 fő esetében: 89 € / fő

 

Városnézés Havannában:

Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval, és  a szivar kulturával, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra (nap függő). Kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra- 20 euro/ fő

Részvételi díj: 2 fő esetében: 155 € / fő, 4 fő esetében: 125 € / fő, 6 fő esetében: 95 € / fő

 

"Crucero del Sol" Katamarán kirándulás (egész napos): 119 € / fő-től

Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, közben megálló a tenger közepén található delfináriumban, fürdés a delfinekkel. Ezután tovább indulás, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat már kieresztett vitorlával tesszük meg. A program tartalmazza Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

 

"Kuba három gyöngyszeme"(egész napos kirándulás):

Santa Clara- Trinidad- Cienfuegos városok

Az egész napos kirándulás során bejárjuk az ország középső és déli részét, egészen a Karib tengerig. Megismerhetjük az ország kultúráját és történelmét. Utazásunk egy igazi időutazás is egyben, hiszen olyan koloniális városokat nézünk meg, amelyek szinte eredeti állapotukban maradtak fenn. A kirándulás során első állomásunk Santa Clara, ahol megtekintjük a Che Guevara mauzóleumot. Ezután délnek vesszük az irányt a Karib-tengeri oldalra Trinidad-ba, amelyet az Unesco 1988-ban a világörökség részévé nyilvánított. A koloniális kisvárosban városnézés, az egykori gazdag cukorbárók palotái között sétálva. Trinidadban büfé ebéd egy helyi kubai étteremben, majd tovább indulunk a „Karib-tenger gyöngyszemének” hívott Cienfuegos-ba. A páratlan szépségű város egykor az arisztokraták lakóhelye volt. Az eredetileg francia telepesek által alapított város egy érdekes színfolt gyönyörű, sokszor dél-francia stílusú épületeivel. A várost az Unesco 2005-ben nyilvánította a világörökség részévé. Városnézés, séta a Boulevard-on, a város főterének, katedrálisának és a Thomas Terry színháznak a megtekintése. Majd visszaindulás Varadero-ba. Utunk során olyan részeire is eljutunk Kubának ahol az ország egy teljesen más arcát ismerhetjük meg. Betekintést nyerhetünk a vidéki élet mindennapjaiba, megismerve az „igazi” Kubát.

Részvételi díj: 2 fő esetében: 270 € / fő, 4 fő esetében: 185 € / fő, 6 fő esetében: 105 € / fő

 

Jeep Safari (egész napos): 119 € / fő-től

Kalandos kirándulás és sokszínű program terepjáróval. Autózás a Varadero körüli ültetvényeken, átkelés folyón, vízmosáson, majd jet-ski és hajózás a Yumuri folyón, snorkeling a tengerben és fürdés egy barlangi tóban. Ebéd egy igazi kubai ranch-on, ahol pihenési, lovaglási lehetőség is van, majd a visszaúton megálló Matanzas városban. Egész napos program. Egy jeep-be 4 fő ül, akiből egy a sofőr. Aki vezetni szeretne, annak jogosítvány és min. 21 évet betöltött életkor szükséges.

 

"Cajo Largo del Sur" kirándulás a Karib tenger lakatlan szigetére: 390 € / fő-től
(egész napos, repülős kirándulás, útlevél szükséges. A repülőjegy foglalása miatt min. 2-3 hónappal indulás előtt vcélszerű foglalni.)

Egész napos kirándulás, repülővel a Karib-tenger egyik eldugott szigetére, Cayo Largo-ra. Az érintetlen tengerpart, az azúrkék tenger és a púderhomok miatt a földi paradicsomhoz hasonlítják a szigetet. A program tartalmaz egy katamarán kirándulást, amely során megálló egy korallzátonynál snorkelezési lehetőséggel, majd pedig kikötés az Iguana-k szigetén. Itt több száz iguana várja a látogatókat, lehet fotózni, a bátrabbak pedig kézből is etethetik az egyébként szelíd állatokat. Továbbindulás, majd kikötés a Karib-tenger egyik legszebb tengerpartján, ahol 3-4 óra szabadidő fürdőzésre, napozásra. Itt svédasztalos büféebéd. A katamaránon és a tengerparton korlátlan italfogyasztás. Az oda-vissza út repülővel történik, útlevél szükséges!

 

Guama Indiánfalu és Krokodilfarm (egész napos):

Indulás reggel autóbusszal a Varadero-tól 170 km-re, a Zapata félsziget természetvédelmi területen található Guama-ba, amely a Montemar Nagy természetvédelmi Park központja. Ez a mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít többek között a madarak és krokodilok számára. La Boca turistakomplexumon belül latható az igazi Krokodil tenyésztelep, ahol  több mint ezer állatot tartanak. A látogatás után kis motorcsónakokkal suhannak a Laguna del Tesoro („kincses tavon“), mely nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendájáról kapta. Kirándulásunk során ha szerencsénk van, több ritka madarat is megpillanthatunk. A tó másik oldalán látogatás egy indián faluban (Aldea Taína), mely faluban szobrok mutatják be Kolombusz Kristóf korában, hogy is éltek ezen a helyen az indiánok. Átmegyünk Playa Largán, ami egy hangulatos kis halászfalu, karib-tenger partján, a környékén  megnézzük, Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol a legszínesebb vízi élővilág található (La cueva de los peces), itt lehetőség van snorkelingre. Utoljára a Disznó öbölbe érkezünk, ahol a disznó öböli tamadásnak emléket állító múzeumot látogatjuk meg. Ebéd egy helyi, kubai étteremben, - ahol a bátrabbak a krokodilhúst is megkóstolhatják.

Részvételi díj: 2 fő esetében: 180 € / fő, 4 fő esetében: 125 € / fő, 6 fő esetében: 85 € / fő

 

Delfinekkel fürdés: 107 € /fő-től

Fürdés delfinekkel Varadero természetes lagúnájában kialakított Delfináriumban. A foglalkozás kis csoportokban történik. A kb. 20-30 perces fürdőzés során a delfinek játszanak, labdáznak, felugranak, puszit adnak, húzzák-tolják a vízben a résztvevőket. Felejthetetlen élmény felnőttnek és gyereknek egyaránt. A fürdést az elmaradhatatlan Delfin Show megtekintése követi.
Extra ajánlat: A fürdés során lehetőség van fényképek készíttetésére, ennek költségét a program ára nem tartalmazza. 

 

"Boat Adventure" Tengeri kalandtúra motorcsónakkal: 109 € / fő-től

Felejthetetlen 2 órás kaland saját motorcsónakkal, mely során megismerhető a helyi élővilág. Megálló egy mini állatkertben, ahol krokodil, iguana, remeterák, kígyó és flamingók várnak. A kirándulást képzett helyi vezető viszi. Lehetőség van zárható szekrény használatára, mentőmellényt illetve vízhatlan kameratokot biztosítanak. 

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk