Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kuba magyarul

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK HAVANNA-BÓL

Tropicana Show ( esti szórakoztató program): 85-105 € / fő-től

7:00  kor: Látogatás a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. a látványos show és revüműsor megtekintése. A két orás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo” rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. 
Férfiaknak hosszúnadrág kötelező!
Fényképezőgép használata: 5 CUC (helyszínen fizetendő), videokamera használata: 15 CUC (helyszínen fizetendő). Transzfer: 20 euro/ fő ( min 2 fő). Vacsora --25 euro/ fő.

 

Hemingway nyomában túra:

A program Hemingway útját járja végig Havannában és környékén. Reggel látogatás Ezt követően Hemingway nyomába szegődünk, megtekintjük házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét a Cojimar halászfaluban, majd pedig végig járjuk kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos hotel – ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született -, La Bodeguita del Medio és La Floridita bárok ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra.
Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. Transzfer Cabrioval: 20 euro/ fő ( min 2 fő)

Részvételi díj:

2 fő esetében: 105 € / fő

4 fő esetében: 85 € / fő

6 fő esetében: 65 € / fő

 

Kirándulás Viñales völgybe (egész napos):

Egész napos kirándulás az ország Nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vinales völgybe, amelyet az Unesco 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. 
Megálló a vinales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetőek az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahegyek”. Pinar del Rio tartomány Kuba dohánytermesztő központja is egyben. A kirándulás során ellátogatunk egy dohányültetvényre, megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával is.
Majd csónakázás az Indiánbarlangban, Kuba egyik legrégebbi barlangrendszerének látogatható részében. Ezt követően ebéd a híres őskort ábrázoló falfestmény, a „Mural de la Prehistoria” tövében lévő, helyi étteremben. Szabadidő, majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit.  

Részvételi díj:

2 fő esetében: 180 € / fő

4 fő esetében: 130 € / fő

6 fő esetében: 85 € / fő

 

Városnézés Havannában:

Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval, és  a szivar kulturával, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. . Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra.

Kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra- 20 euro/ fő

Részvételi díj:

2 fő esetében: 95 € / fő

4 fő esetében: 75 € / fő

6 fő esetében: 55 € / fő

 

Buena Vista Social Club koncert ( esti program):

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje.
A kétórás koncert este 21.30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a  „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”.

Részvételi díj:

Koncert: 35 euro/fő                                             
Koncert+ transzfer taxival: 50 euro/fő                                             
Koncert+ transzfer taxival + vacsora : 80 EURO/ fő                                   
Premium:  Koncert+ transzfer amerikai kocsival+vacsora:95 euro/fő  

 

Maffiósok nyomjai Havannában" kirándulás: 78 € / fő-től

Lehetősége van arra, hogy ezt a túrát egy klasszikus 50-es évekbeli autóval tegye meg.
A túra egy sétával kezdődik a Malecón és az Avenida del Puerto mentén, átkelve az öböl alagúton,
hogy elérje a Castillo de los 3 Reyes del Morro-t, amely bemutatja az egyik legjobb panorámát Havannára. El Morro elhagyása után vissza kell menni az öböl alagútjába, végigsétálni Pradón, amíg el nem éri a Hotel Sevillát, a város luxusszállodáját. Haladjon tovább a Paseo por Prado mentén, és fordítson különös figyelmet a város építészeti alkotásaira, mint például a Gran Teatro de La Habanára.
Lényeges megállót teszünk a Nemzeti Capitolium külsejének megcsodálására. A túra egy klasszikus autó fedélzetén folytatódik, amely a Dragones utcán halad, hogy elérje a Havanna egyik legnépszerűbb negyedét: a kínai negyedet, és csatlakozzanak Zanjához, amíg el nem érik Infantát, majd a San Lázaro utcát. A túra során olyan fontos épületeket tekintünk meg, mint a Havannai Egyetem, a Hotel Colina, a régi Mocambo Club. Az utazás ezek után a 23. utcán, ismertebb nevén a La Rampa mentén folytatódik, Vedado szívében és Havanna társadalmi és kultúrális életének központjában, majd később csatlakozunk az Avenida Paseo-hoz. Majd egy rövid megálló a Riviera Hotel megtekintésére, mely az első a Meyes Lanskí által létrehozott Las Vegas Latina szállodák közül, melyet nemzeti emlékművé nyílvánítottak. Ez után jön a hab a tortán: ellátogatunk a Hotel Nacional de Cuba-ba, ahol bemutatják a szálloda általános jellemzőit, fontosságát Kuba történelmében, valamint kapcsolatatit, nemcsak a maffiával, hanem a művészet, sport és politikához.
Befejezésképpen jöhet egy fincsi koktél a Hírességek Csarnokában, ahol te is a történelem részének érzed majd magad. Majd folytassa körútját, választhatóan az El Aquiar éttermben egy vacsorára, végezetül élvezze a csodálatos műsort a Parisién kabarében.

Megjegyzés: a fenti ár nem tartalmazza a National Hotelből való visszatérést, a vacsorát és a kabarét.

 

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK VARADERO-BÓL

Cuba "IN SIDE" Varadero környékén:

Egész napos kirándulás Varadero környékén, Matanzas tartományba, régi amerikai kocsival megyünk egy közeli paraszt birtokába, ahol felimerhetünk egy fazekas csaladot, sőt mindenki tudná magának kesziteni egy kis ajándékot. A kirándulás során ellátogatunk az ültetvényekre, megismerkedünk külómbözö növényekkel minst “ Moringa” (hires mostánaban, mert nagyon sok antioxidant elemeket tartalmaz). Lovaglásra, horgasztra is van lehetőség. Ezt követően ebéd a paraszt hazban,  helyi étteremben. Szabadidő.  majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit.

Részvételi díj:

2 fő esetében: 155 € / fő

4 fő esetében: 125 € / fő

6 fő esetében: 89 € / fő

 

Városnézés Havannában:

Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval, és  a szivar kulturával, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. . Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra.

Kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra- 20 euro/ fő

Részvételi díj:

2 fő esetében: 155 € / fő

4 fő esetében: 125 € / fő

6 fő esetében: 95 € / fő

 

"Crucero del Sol" Katamarán kirándulás (egész napos): 119 € / fő-től

Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, közben megálló a tenger közepén található delfináriumban, fürdés a delfinekkel. Majd tovább indulás, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat vitorlával tesszük meg. A program tartalmazza Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

 

"Kuba három gyöngyszeme"(egész napos kirándulás):

Santa Clara- Trinidad- Cienfuegos városok

Az egész napos kirándulás során bejárjuk az ország középső és déli részét, egészen a Karib tengerig. Megismerhetjük az ország kultúráját és történelmét. Utazásunk egy igazi időutazás is egyben, hiszen olyan koloniális városokat nézünk meg, amelyek szinte eredeti állapotukban maradtak fenn. A kirándulás során első állomásunk Santa Clara, ahol megtekintjük a Che Guevara mauzóleumot. Majd délnek vesszük az irányt a Karib tengeri oldalra Trinidad-ba, amelyet az Unesco 1988-ban a világörökség részévé nyilvánított. A koloniális kisvárosban városnézés, az egykori gazdag cukorbárók palotái között sétálva. Trinidadban büfé ebéd egy helyi kubai étteremben, majd tovább indulunk a „Karib tenger gyöngyszemének” hívott Cienfuegos-ba. A páratlan szépségű város egykor az arisztokraták lakóhelye volt. Az eredetileg francia telepesek által alapított város egy érdekes színfolt gyönyörű, sokszor dél-francia stílusú épületeivel. A várost az Unesco 2005-ben nyilvánította a világörökség részévé. Városnézés, séta a Boulevard-on, a város főterének, katedrálisának és a Thomas Terry színháznak a megtekintése. Majd visszaindulás Varadero-ba. Utunk során olyan részeire is eljutunk Kubának ahol az ország egy teljesen más arcát ismerhetjük meg. Betekintést nyerhetünk a vidéki élet mindennapjaiba, megismerve az „igazi” Kubát.

Részvételi díj:

2 fő esetében: 270 € / fő

4 fő esetében: 185 € / fő

6 fő esetében: 105 € / fő

 

Jeep Safari (egész napos): 119 € / fő-től

Kalandos kirándulás és sokszínű program terepjáróval. Autózás a Varadero körüli ültetvényeken, átkelés folyón, vízmosáson, majd Jet-Ski és hajózás a Yumuri folyón, snorkeling a tengerben és fürdés egy barlangi tóban. Ebéd egy igazi kubai ranch-on, ahol pihenési, lovaglási lehetőség, majd a visszaúton megálló Matanzas városban. Egész napos program. Egy jeep-be 4 fő ül, akiből egy a sofőr. Aki vezetni szeretne, annak jogosítvány és min. 21 évet betöltött életkor szükséges.

 

"Cajo Largo del Sur" kirándulás a Karib tenger lakatlan szigetére: 390 € / fő-től
(egész napos, repülős kirándulás, útlevél szükséges)

Egész napos kirándulás, repülővel a Karib-tenger egyik eldugott szigetére, Cayo Largo-ra. Az érintetlen tengerpart, az azúrkék tenger és a púderhomok miatt a földi paradicsomhoz hasonlítják a szigetet. A program tartalmaz egy katamarán kirándulást, amely során megálló egy korallzátonynál snorkelezési lehetőség, majd pedig kikötés az Iguana-k szigetén. Itt több száz Iguana várja a látogatókat, lehet fotózni, a bátrabbak pedig kézből is etethetik az egyébként szelíd állatokat. Továbbindulás, majd kikötés a Karib tenger egyik legszebb tengerpartján, ahol 3-4 óra szabadidő fürdőzésre, napozásra. Itt svédasztalos büféebéd. A katamaránon és a tengerparton korlátlan italfogyasztás. Az oda-vissza út repülővel történik, útlevél szükséges!

 

Guama Indiánfalu és Krokodilfarm (egész napos):

Indulás reggel autóbusszal a Varadero-tól 170 km-re, a Zapata félsziget természetvédelmi területen található Guama-ba, amely a Montemar Nagy természetvédelmi Park központjá ez egy mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít többek között a madarak és krokodilok számára. La Boca turistakomplexumon belül latható az igazi Krokodil_tenyésztelep, ahol  több mint ezer abból az ős allatokról tenyéstetnek. Meglatógatás után kis motorcsónakokkal suhannak a Laguna del Tesoro („kincses tavon“), mely nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendájáról kapta. Kirándulásuk során ha szerencsünk van, több ritka madarat is megpillanthatják. A tó masik oldalán, ezeknek az 1492 Kolombusz Kristof felfedesétól való életmódjáról egy másolatot megnézik ahol nics igazi indianok, de külömböző szobrak mutatja az indianok életét és házukat az indián falun (Aldea Taína). Átmegyünk Playa Largán, ami egy hangulatos kis halászfalu, kabibtenger parton, a környékén  megnézzük, Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol a legszínesebb vízi élővilág található (La cueva de los peces) itt lehetőség van snorkelingre.Továbbá még  a Disznó öbölbe érkezünk, ahol disznó öblöli tamadásról egy muzeumot meglátogathatjuk, még van lehetőségük buvárkodni is. Ebéd egy helyi, kubai étteremben, - ahol a bátrabbak a krokodilhúst is megkóstolhatják.

Részvételi díj:

2 fő esetében: 180 € / fő

4 fő esetében: 125 € / fő

6 fő esetében: 85 € / fő

 

Delfinekkel fürdés: 107 € /fő-től

 

Fürdés delfinekkel Varadero természetes lagúnájában kialakított Delfináriumban. A foglalkozás kis csoportokban történik. A kb. 20-30 perces fürdőzés során a delfinek játszanak, labdáznak, felugranak, puszit adnak, húzzák-tolják a vízben a résztvevőket. Felejthetetlen élmény felnőttnek és gyereknek egyaránt. A fürdést az elmaradhatatlan Delfin Show megtekintése követi.
Extra ajánlat: A fürdés során lehetőség van fényképek készíttetésére, ennek költségét a program ára nem tartalmazza. 

 

"Boat Adventure" Tengeri kalandtúra motorcsónakkal: 109 € / fő-től

Felejthetetlen 2 órás kaland saját motorcsónakkal, mely során megismerhető a helyi élővilág. Megálló egy mini állatkertben, ahol krokodil, iguana, remeterák, kígyó és flamingók várnak. A kirándulást képzett helyi vezető viszi. Lehetőség van zárható szekrény használatára, mentőmellényt illetve vízhatlan kameratokot biztosítanak. 

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk