Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kuba magyarul

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK HAVANNA-BÓL

Tropicana Show (esti szórakoztató program): 95-115 € / fő-től

Látogatás a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. a látványos show és revüműsor megtekintése. A két órás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo” rum, pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. Férfiaknak hosszúnadrág kötelező! Fényképezőgép használata: 5 USD (helyszínen fizetendő), videokamera használata: 15 USD (helyszínen fizetendő). Transzfer: 30 Euro / fő ( min 2 fő). Vacsora: 35 Euro / fő.

Részvételi díj: 2 fő esetében: 115 € / fő, 4 fő esetében: 105 € / fő, 6 fő esetében: 95 € / fő

 

Hemingway nyomában túra: 65-105 € / fő-től

A program Hemingway útját járja végig Havannában és környékén. Reggel látogatás Ezt követően Hemingway nyomába szegődünk, megtekintjük házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét a Cojimar halászfaluban, majd pedig végig járjuk kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos hotel – ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született -, La Bodeguita del Medio és La Floridita bárok ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. Transzfer Cabrioval: 20 Euro / fő ( min 2 fő)

Részvételi díj: 2 fő esetében: 105 € / fő, 4 fő esetében: 85 € / fő, 6 fő esetében: 65 € / fő

 

Kirándulás Viñales völgybe (egész napos): 95-180 € / fő-től

Egész napos kirándulás az ország Nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vinales völgybe, amelyet az Unesco 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Megálló a vinales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetőek az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahegyek”. Pinar del Rio tartomány Kuba dohánytermesztő központja is egyben. A kirándulás során ellátogatunk egy dohányültetvényre, megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával is. Majd csónakázás az Indiánbarlangban, Kuba egyik legrégebbi barlangrendszerének látogatható részében. Ezt követően ebéd a híres őskort ábrázoló falfestmény, a „Mural de la Prehistoria” tövében lévő, helyi étteremben. Szabadidő, majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit. 

Részvételi díj: 2 fő esetében: 180 € / fő, 4 fő esetében: 130 € / fő, 6 fő esetében: 95 € / fő

 

Városnézés Havannában (egész napos) Havannából: 70-115 € / fő-től 

Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval, és a szivar kulturával, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. . Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra.

kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra - 20 Euro / fő
 
Részvételi díj: 2 fő esetében: 115 € / fő, 4 fő esetében: 85 € / fő, 6 fő esetében: 70 € / fő

 

 

 

Buena Vista Social Club koncert (esti program):

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club tribute koncertje. A kétórás koncert este 21:30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a  „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”.

Részvételi díj:

Csak koncertjegy: 45 Euro/fő                                             
Koncertjegy + transzfer taxival: 70 Euro/fő                                             
Koncertjegy + transzfer taxival + vacsora: 100 Euro/fő                                   
Koncertjegy + transzfer amerikai kocsival + vacsora: 120 Euro/fő  

 

Maffiózók nyomai Havannában" kirándulás: 95 € / fő-től

Lehetősége van arra, hogy ezt a túrát egy klasszikus 50-es évekbeli autóval tegye meg. A túra egy sétával kezdődik a Malecón és az Avenida del Puerto mentén, átkelve az öböl alagúton, hogy elérje a Castillo de los 3 Reyes del Morro-t, amely  az egyik legszebb panorámát adja Havannára. El Morro elhagyása után vissza kell menni az öböl alagútjába, végigsétálni Pradón, amíg el nem éri a Hotel Sevillát, a város luxusszállodáját. Megállunk a Nemzeti Capitolium külsejének megcsodálására. A túra egy klasszikus autó fedélzetén folytatódik, amely a Dragones utcán halad, hogy elérje a Havanna egyik legnépszerűbb negyedét: a kínai negyedet, és csatlakozzanak Zanjához, amíg el nem érik Infantát, majd a San Lázaro utcát. A túra során olyan fontos épületeket tekintünk meg, mint a Havannai Egyetem, a Hotel Colina, a régi Mocambo Club. Az utazás ezek után a 23. utcán, ismertebb nevén a La Rampa mentén folytatódik, Vedado szívében és Havanna társadalmi és kultúrális életének központjában, majd később csatlakozunk az Avenida Paseo-hoz. Majd egy rövid megálló a Riviera Hotel megtekintésére, mely az első a Meyes Lanskí által létrehozott Las Vegas Latina szállodák közül, melyet nemzeti emlékművé nyílvánítottak. Ez után jön a hab a tortán: ellátogatunk a Hotel Nacional de Cuba-ba, ahol bemutatják a szálloda általános jellemzőit, fontosságát Kuba történelmében, valamint kapcsolatatit, nemcsak a maffiával, hanem a művészet, sport és politikához.
Befejezésképpen jöhet egy fincsi koktél a Hírességek Csarnokában, ahol mindenki a történelem részének érheti majd magát. Majd folytassa körútját, választhatóan az El Aquiar éttermben egy vacsorára, végezetül élvezze a csodálatos műsort a Parisién kabarében.

Megjegyzés: a fenti ár nem tartalmazza a National Hotelből való visszatérést, a vacsorát és a kabarét.

 

 

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK VARADERO-BÓL

Városnézés Havannában (egész napos) Varaderoból: 95-180 € / fő-től 

Havanna régi- és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével, kóstolóval, és  a szivar kulturával, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. Ebéd egy tipikus, kubai étteremben. A programot Havanna legnagyobb kézműves piacával zárjuk, amely jó alkalom az ajándékvásárlásra (nap függő). Kocsikázás a’40-es vagy ’50-es évekbeli, régi amerikai autócsodákkal – 1 óra - 20 Euro / fő

Részvételi díj: 2 fő esetében: 180 € / fő, 4 fő esetében: 125 € / fő, 6 fő esetében: 95 € / fő

 

"Crucero del Sol" Katamarán kirándulás (egész napos): 130 € / fő-től

Egész napos kirándulás, változatos programokkal. Hajókázás a biztonságos katamaránon, közben megálló a tenger közepén található delfináriumban, fürdés a delfinekkel. Ezután tovább indulás, megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés a tengerben. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat már kieresztett vitorlával tesszük meg. A program tartalmazza Cayo Blanco szigetén büfé ebédet, a teljes program során pedig korlátlan italfogyasztást tartalmaz.

 

"Kuba három gyöngyszeme" (egész napos): 105-280 € / fő-től 

Santa Clara- Trinidad- Cienfuegos városokba

Az egész napos kirándulás során bejárjuk az ország középső és déli részét, egészen a Karib tengerig. Megismerhetjük az ország kultúráját és történelmét. Utazásunk egy igazi időutazás is egyben, hiszen olyan koloniális városokat nézünk meg, amelyek szinte eredeti állapotukban maradtak fenn. A kirándulás során első állomásunk Santa Clara, ahol megtekintjük a Che Guevara mauzóleumot. Ezután délnek vesszük az irányt a Karib-tengeri oldalra Trinidad-ba, amelyet az Unesco 1988-ban a világörökség részévé nyilvánított. A koloniális kisvárosban városnézés, az egykori gazdag cukorbárók palotái között sétálva. Trinidadban büfé ebéd egy helyi kubai étteremben, majd tovább indulunk a „Karib-tenger gyöngyszemének” hívott Cienfuegos-ba. A páratlan szépségű város egykor az arisztokraták lakóhelye volt. Az eredetileg francia telepesek által alapított város egy érdekes színfolt gyönyörű, sokszor dél-francia stílusú épületeivel. A várost az Unesco 2005-ben nyilvánította a világörökség részévé. Városnézés, séta a Boulevard-on, a város főterének, katedrálisának és a Thomas Terry színháznak a megtekintése. Majd visszaindulás Varadero-ba. Utunk során olyan részeire is eljutunk Kubának ahol az ország egy teljesen más arcát ismerhetjük meg. Betekintést nyerhetünk a vidéki élet mindennapjaiba, megismerve az „igazi” Kubát.

SANTA CLARA: Megnézzük Santa Clara központját, Carmen Park teret, ahol a várost (1685-ben) megallapították, Leoncio Vidal Parkot, La caridad színházat, “ Che” Guevara emlékmű, síremlék és múzeum együttest, Páncélvonat emlékművet

TRINIDAD: 1514-ben megallapították, Kuba egyik leghangulatosabb gyarmati múltat idéző városa, és 1988-ban került fel az Unesco Világörökségek listájára. A Városnézés Trinidad óvárosában megnézzik az egymásra párhuzamos és merőleges utcákat, kopottas épületeket, díszes ablakrácsokat. A macskaköves utcákon, a város történeti muzeumot, a Szentháromság templomot találjuk, La Canchancara tipikusan kubai hangulatú bárban, megihatnak egy tipikus kubai koktélt “Canchanchara”. Látogatjuk egy fazekas családot is. Délután, indulás Playa Ancón felé. Útközben, cukornádvölgyben, meglátogatjuk Cukormalmok völgye kilátót, ahonnan csodás panoráma nyílik a vidékre, továbbá Manaca Iznaga toronyát és Hacienda-t megnézzük, ahol a rabszolgatartás tárgyi emlékeit őrzik.

CIENFUEGOS: „Dél gyöngyeként” is emlegetik ezt a várost. Ez az egyetlen kubai város, amelyet 1819 –ben franciai konkisztatorok megallapítottak. Meglátogatjuk Prado sétaló utcát, Parque José Martí város központját, főterén sétálgatnak, Tomás terry színhazat és a Cienfuegos-i Malecónon megtekintik a csodás palotákat, amiket megőrzött nekünk a történelem, meglátogatjuk a nevezetes Palacio del Valle” kastélyt.

Részvételi díj: 2 fő esetében: 280 € / fő, 4 fő esetében: 185 € / fő, 6 fő esetében: 105 € / fő

 

 

 

Jeep Safari (egész napos): 119 € / fő-től

Kalandos kirándulás és sokszínű program terepjáróval. Autózás a Varadero körüli ültetvényeken, átkelés folyón, vízmosáson, majd jet-ski és hajózás a Yumuri folyón, snorkeling a tengerben és fürdés egy barlangi tóban. Ebéd egy igazi kubai ranch-on, ahol pihenési, lovaglási lehetőség is van, majd a visszaúton megálló Matanzas városban. Egész napos program. Egy jeep-be 4 fő ül, akiből egy a sofőr. Aki vezetni szeretne, annak jogosítvány és min. 21 évet betöltött életkor szükséges.

 

Delfinekkel fürdés: 110 € / fő-től

Fürdés delfinekkel Varadero természetes lagúnájában kialakított Delfináriumban. A foglalkozás kis csoportokban történik. A kb. 20-30 perces fürdőzés során a delfinek játszanak, labdáznak, felugranak, puszit adnak, húzzák-tolják a vízben a résztvevőket. Felejthetetlen élmény felnőttnek és gyereknek egyaránt. A fürdést az elmaradhatatlan Delfin Show megtekintése követi.
Extra ajánlat: A fürdés során lehetőség van fényképek készíttetésére, ennek költségét a program ára nem tartalmazza. 

 

„Boat Adventure" Tengeri kalandtúra motorcsónakkal: 130 € / fő-től

Felejthetetlen 2 órás kaland saját motorcsónakkal, mely során megismerhető a helyi élővilág. Megálló egy mini állatkertben, ahol krokodil, iguana, remeterák, kígyó és flamingók várnak. A kirándulást képzett helyi vezető viszi. Lehetőség van zárható szekrény használatára, mentőmellényt illetve vízhatlan kameratokot biztosítanak. 

 

"Cajo Largo del Sur" kirándulás a Karib tenger lakatlan szigetére: 390 € / fő-től
(egész napos, repülős kirándulás, útlevél szükséges. A repülőjegy foglalása miatt min. 2-3 hónappal indulás előtt célszerű foglalni.)

A program novembertől indul.

Egész napos kirándulás, repülővel a Karib-tenger egyik eldugott szigetére, Cayo Largo-ra. Az érintetlen tengerpart, az azúrkék tenger és a púderhomok miatt a földi paradicsomhoz hasonlítják a szigetet. A program tartalmaz egy katamarán kirándulást, amely során megálló egy korallzátonynál snorkelezési lehetőséggel, majd pedig kikötés az Iguana-k szigetén. Itt több száz iguana várja a látogatókat, lehet fotózni, a bátrabbak pedig kézből is etethetik az egyébként szelíd állatokat. Továbbindulás, majd kikötés a Karib-tenger egyik legszebb tengerpartján, ahol 3-4 óra szabadidő fürdőzésre, napozásra. Itt svédasztalos büféebéd. A katamaránon és a tengerparton korlátlan italfogyasztás. Az oda-vissza út repülővel történik, útlevél szükséges!

 

 

Guama Indiánfalu és Krokodilfarm (egész napos): 95-180 € / fő-től 

Indulás reggel autóbusszal a Varadero-tól 170 km-re, a Zapata félsziget természetvédelmi területen található Guama-ba, amely a Montemar Nagy természetvédelmi Park központja. Ez a mocsaras vidék ideális élőhelyet biztosít többek között a madarak és krokodilok számára. La Boca turistakomplexumon belül latható az igazi Krokodil tenyésztelep, ahol  több mint ezer állatot tartanak. A látogatás után kis motorcsónakokkal suhannak a Laguna del Tesoro („kincses tavon“), mely nevét az egykoron itt élt taino indiánok ősi legendájáról kapta. Kirándulásunk során ha szerencsénk van, több ritka madarat is megpillanthatunk. A tó másik oldalán látogatás egy indián faluban (Aldea Taína), mely faluban szobrok mutatják be Kolombusz Kristóf korában, hogy is éltek ezen a helyen az indiánok. Átmegyünk Playa Largán, ami egy hangulatos kis halászfalu, karib-tenger partján, a környékén  megnézzük, Kuba legmélyebb nyitott barlangját, ahol a legszínesebb vízi élővilág található (La cueva de los peces), itt lehetőség van snorkelingre. Utoljára a Disznó öbölbe érkezünk, ahol a disznó öböli tamadásnak emléket állító múzeumot látogatjuk meg. Ebéd egy helyi, kubai étteremben, - ahol a bátrabbak a krokodilhúst is megkóstolhatják.

Részvételi díj: 2 fő esetében: 180 € / fő, 4 fő esetében: 125 € / fő, 6 fő esetében: 95 € / fő

 

Buena Vista Social Club koncert (esti program) Varaderoból:

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club tribute koncertje. A kétórás koncert este 21:30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. Igazi kubai ritmusokat hallhatunk a világ legnépszerűbb kubai zenekarának előadásában. A főleg „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a  „Chan-Chan”, a „La bayamesa”, „Pueblo nuevo”, „Dos gardenias”, „Candela”.

Részvételi díj:

Koncertjegy + transzfer busszal: 69 Euro/fő                                             
Koncertjegy + transzfer amerikai kocsival: 89 Euro/fő                                   
Koncertjegy + transzfer amerikai kocsival + vacsora: 129 Euro/fő  

 

Cuba "IN SIDE" Varadero környékén: 95-180 € / fő-től 

Egész napos kirándulás Varadero környékén, Matanzas tartományba, régi amerikai kocsival megyünk egy közeli paraszt birtokára, ahol megismerhetünk egy fazekas csaladot, sőt mindenki tud magának készíteni egy kis ajándékot. A kirándulás során ellátogatunk az ültetvényekre, megismerkedünk különbözö növényekkel mint “ Moringa” (hires mostanában, mert nagyon sok antioxidans elemet tartalmaz). Lovaglásra, horgásztra is van lehetőség. Ezt követően ebéd a paraszt házban,  helyi étteremben. Szabadidő, majd hazaindulás. Utunk gyönyörű tájakon vezet keresztül, ahol megcsodálhatjuk Kuba természeti szépségeit.

Részvételi díj: 2 fő esetében: 180 € / fő, 4 fő esetében: 125 € / fő, 6 fő esetében: 95 € / fő

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk