Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mauritius magyarul

ÉSZAKI KÖRÚT

Körutunk Port Louis-al kezdődik ami a sziget fővárosa. A gyarmati időszakot felidéző várost keletről a Moka hegység veszi körül, nyugaton pedig a kikötőre néz. Látogatást teszünk Caudan vízparti komplexumába illetve a kikötőbe, majd a híres Bazárral folytatjuk, amely 180 éve kínálja friss terményeit és szuvenírjait 336 árusítóhellyel. Útközben megcsodálhatjuk az elegáns Goverment House-t és a Place d’Armest, mely egy csodálatos bevezető út a városba, amit fenséges királyi pálmák szegélyeznek. Utunk folytatódik a fővárostól 11 km-re található Sir Seewoosagur Ramgoolam botanikus kertbe, melyet legtöbben csak Pamplemousses-i kertként ismernek. Több mint 60 pálmafajjal dicsekedhet, melyek közül 24 őshonos a Mascarene szigeteken. Következő megállónk az Adventure de Sucre cukornád múzeum, melyben betekintést nyerhetünk a sziget teljes történelmébe, majd alkalmunk lesz cukor illetve rum kóstolásra. Napunkat Cap Malherureux avagy a “szerencsétlenség-fok” nál zárjuk, ami a sziget legészakibb pontja, gyönyörű kilátása mellett történelmi jelentősége a britek partraszállása 1810 decemberében.

Felnőtt: 120 €/fő, gyermek: 5-11 éves korig 55 €/fő (ebéddel), 12-17 éves korig: 80€/fő, Ebéd: 20€/fő, Gyermek menü (12-17): 12 €/fő

DÉLI KÖRÚT

Déli körutunk első megállója Grand Bassin (Ganga Talao) Szent tóhoz vezet, ami a hindu vallás legfontosabb zarándok helye a szigeten. Eme csodálatos helyen egy már nem működő vulkán kráterében kialakult mintegy 18 méter mély tó körül található, ahol templomokat, hindu isteneket ábrázoló szobrokat tekinthetünk meg. Utunk folytatódik az Alexandra és Gorge kilátóponthoz, melyek csodálatos völgyre néznek, és kisebb vízeséssel és egy madárrezervátummal is rendelkezik. A következő megállónk Chamarel faluja, ahol megtekintésre kerül a chamareli vízesés, ami 100 m magasból zuhan a mélybe és utunk során a híres 7 színű földet is megcsodálhatjuk. 

Felnőtt: 120 €/fő, gyermek 5-11 éves korig: 45 €/fő (ebéddel), 12-17 éves korig: 65 €/fő, Ebéd: 20 €/fő, Gyermek menü (12-17): 12 €/fő

 

KATAMARÁN TÚRA  ILE AUX CHERF

Troud ’Eau Douce-ból,a sziget keleti partjáról induló katamaranhajós program. Első megálló a Grand River South East (grse) vízesés, kb. 20 perc snorkelezés a lagúnában, és végül a csodás fehér homokos tengerpart, ahol különböző programokkal tölthetjük el szabadidőnket. Az ebédet (BBQ) a katamaránon szolgálják fel korlátlan italfogyasztással.

Felnőtt: 80 €/fő, gyermek: 3-10 éves korig: 45 €/fő, az árak a transzfert nem tartalmazzák.

 

KATAMARÁN TÚRA  ILE AUX GABRIEL SZIGETRE

Ile aux Gabrielt a fő sziget északi részéről Grand Baie-ből Induló katamarán hajóval látogathatjuk meg, amely kb egy másfél órás út. Ez a csodálatos lakatlan sziget fehérhomokos partjával és kristálytiszta vizével még érintetlen koraljaival és mesés állatvilágával valódi látványosságot nyújt. Egész napos korlátlan italfogyasztással, ebéddel (BBQ), amit a katamaranon szolgálnak fel, az egyik legkiválóbb pihenési program.

Felnőtt: 80 €/fő, gyermek: 3-10 éves korig: 45 €/fő, az árak a transzfert nem tartalmazzák.

 

TROU AUX CERFS, TAKAMAKA, KROKODIL PARK 

Ezen a napon az első megállónk egy kis rum kóstolás, Trou aux Cerfs, a még mai napig szunnyadó vulkán, ami a szigeten legmagasabban fekvő városban, Curepipe-ben található. Körutunk folytatódik a sziget egyetlen borászatával, ahol licsiből készült borokat kóstolhatunk és ismerhetjük meg készítési eljárásukat, majd következik Gri-Gri, a sziget legdélebbi részén található kilátó! Ebédelünk majd ellátogatunk a híres La Vanille Krokodil parkba, amely népszerű turistalátványosság és amelyet 1985-ben egy krokodilkeltető vállalkozás alapított. Megtekinthetőek még más egyéb érdekességek mellett, óriásteknősök és őshonos gyümölcsdenevérek.

Felnőtt: 120 €/fő ebéddel, gyermek: 4-11 éves korig: 35 €/fő ebéddel, 12-17 éves korig 55 €/fő, Ebéd: 20 €/fő, Gyermek menü (12-17): 12 €/fő.  

    

 

DELFIN SZAFARI

Egy egésznapos program, mely gyermekek és felnőttek számára is ajánlott. Motorcsónakkal a nyílt óceánon, természetes környezetükben tekinthetők meg a delfinek, illetve vállakozó szellemű vendégeink akár úszhatnak is velük. Ez kb. 2 órát vesz igénybe, majd ellátogatunk a híres Crystal Rock-hoz ahol 20 perces snorkelezésre van lehetőség. Ezután kikötünk Ile aux Bènitiers szigetén ahol ebéddel (BBQ) és korlátlan italfogyasztással, pihenéssel folytathatjuk a napot.

Felnőtt: 95 €/fő, gyermek: 3-10 éves korig 55 €/fő. (Az árak a transzfert nem tartalmazzák.)

 

EUREKA HÁZ

Az Eureka Ház egy egyedülálló kreol ház, amely 1830-ban épült, a Moka folyó mellett. Ez egy elegáns Creole rezidencia, amely eredetileg brit es francia arisztrokraták tulajdonában volt a 19. században. Úgy tartják, hogy a sziget az egyik legnagyobb háza, 109 ajtóval es ablakkal. Az Eureka Ház sokkal több, mint egy ház és múzeum, az ingatlan vonzóva vált, mind a fiatal, mind az idősebb természet szerelmesei körében, kilométeres sétákat kínálva a lábaknak. Sok kis vízesés, egyedülálló növények, buja vegetáció veszi körül a házat es ritka növényeket. A látogató belép a béke és nyugalom világába. Manapság az Eureka területén különböző pálmafákat, mangofákat és óriási damarasokat (agathis robusta) találhatunk, amelyek Mauritius egyik leglátványosabb növényei. A kirándulas magába foglalja egy professzionalis vezetővel a 4 vízesés megmászását, úszhatunk is, egy hosszú séta a természetben egy kisebb kanyonban, végül visszatérünk a házhoz, ebéd és a ház látogatása.

Felnőtt: 130 €/fő  (Az ár tartalmazza a transzfert, a proffesszionális idegenvezetőt a vízeséshez, kanyon túrát, ebédet, ház meglátogatását, egész napos túrát.)

 

TYPIK MAURICE KÖRÚT

Ezen a napon meglátogatjuk a még mai napig működő  kekszgyárat, ahol betekintést nyerünk a kekszek készítésébe. Manokbol, ami egy különleges fa es annak szárából nyerik ki a lisztet a keksz készítéséhez, kekszkóstolással egybekötve! Innen utunk a teagyárba folytatódik, ahol helyi tea cserjékből készítenek különleges izesítésű teákat, a gyár látogatása es tea kóstolas! Ebéd es innen indulunk tovabb Ile Aux Aigrettes szigetére ahol betekinthetünk az egyedülálló mauritiusi állat- es növényvilágba!

Felnőtt: 120 €/fő, gyermek 5-12 éves korig: 50 €/fő (ebéddel), Ebéd: 20 €/fő, Gyermek menü (12-17): 12 €/fő


    

 

Repülőtér - szálloda - repülőtér transzfer árakhoz kérje kollégáink segítségét! 

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk