Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mexikó magyarul

Chichén Itzá

Chichén Itzá a Mexikóba érkező turisták elsődleges kirándulási célállomása, hiszen a maja romváros 1988 óta az UNESCO világörökség része, 2007-től pedig a romterületen található Kukulkán piramisa a világ hét új csodájának egyike. Az egy napos kirándulás szinte kötelező a maja riviérán nyaralók számára.

Korán reggel indulunk Chichén Itzába, hogy a meleg és a tömeg előtt meg tudjuk tekinteni többek között Kukulkán híres piramisát.

Elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket, majd felfrissülünk egy nyitott cenotéban. Utolsó megállónk Valladolidban lesz, ahol igazi kisvárosi hangulatot szívhatunk magunkba.

Részvételi díj: 130 EUR/fő (12 éves korig 95 EUR/fő)

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

   

 

Tulum, Cobá, Cenote

Cobá a maják egyik legrégebben alapított városa, a romterület nagysága miatt biciklivel (vagy bicitaxival) járjuk be a dzsungelt, a régió legmagasabb piramisa pedig egyedülálló látványt nyújt az idelátogató turisták számára. A közeli cseppkőbarlang hűsítő vizében felfrissülhetünk. Tulum festői környezetében pedig csodálatos fényképeket lehet készíteni.Punta Laguna egy igazi különlegesség a dzsungel közepén! Szabad környezetben láthatunk pók - és bőgőmajmokat illetve a bátrabbak kajakba is szállhatnak vagy egy zárt cenotéba is leereszkedhetnek kötélen.

Program: Tulum romterülete, svédasztalos ebéd, Cobá romterülete, Cenote - fürdés

Részvételi díj: 115 EUR/fő (12 éves korig 90 EUR/fő)

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Tulum hotelzóna, Cenote - Instagram fotótúra

A tulumi hotelzóna világhírnévre tett szert az egyedi természetközeli építészeti stílusa miatt. A közösségi média legjobb fotóit készíthetitek el, többek között Daniel Popper „Ven a la luz” szobránál, vagy az ikonikus Azulik szálloda múzeumában. Emellett betérünk egy beach klubba is és végül egy gyönyörű cenotében frissülhetünk fel.

Program: Tulum hotelzóna fotószpotok, Beach club ebéd, Azulik múzeum, Cenote - fürdés

Részvételi díj: 140 EUR/fő  (12 éves korig 90 EUR/fő)

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Isla Mujeres - a világ TOP 10 legszebb tengerpartja

Az Isla Mujeres szigetén található Playa Norte (északi strand) a világ 10 legszebb tengerpartja közé tartozik. Gyönyörű fehér homokos strand, kristálytiszta kék víz és zöld pálmafák, ez üdvözli az ide látogatókat. A kirándulás során felfedezzük a sziget történelmét, a maja örökség mellett a kalózélet is megjelenik, golfkocsival látogatjuk meg a legizgalmasabb helyeket.

Pogram: Átkelés katamaránnal, Playa Norte strand, beach club, ebéd, golfkocsis szigetkör

Részvételi díj: 140 EUR/fő (12 éves korig 110 EUR/fő)

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Isla Contoy - a lakatlan sziget

Isla Contoy egy lakatlan sziget Cancúntól északra, amit naponta mindössze 200 turista látogathat meg. A kiemelten védett területen festői környezetben élvezhetjük a Karib-tenger látványát és élővilágát. Fregattmadarak, pelikánok, sznorkelezés közben víziállatok, a parton ráják lephetnek meg. Visszaúton egy rövid ízelítőt kapunk Isla Mujeres szigetéből is.

A program reggel 7 kor kezdődik a kikötőből, ahonnan speedboattal megyünk a Contoy szigetre. Ezen a csodás szigeten lesz frissen grillezett ebéd, majd snorkelezés az időjárástól függően. Ezután egy órás látogatás az Isla Mujeresre majd esti órákban hazaérkezés.

A részvételi díj: 139 EUR/fő (12 éves korig 109 EUR/fő) + 13 EUR természetvédelmi adó

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Isla Holbox

Isla Holbox egy lenyűgöző karibi kis sziget, ahol hihetetlenül nyugodt a tenger és porhomok simogatja a lábunkat. A kirándulás során Isla Pasión szigeténél flamingókat is láthatunk (szezonfüggő), Punta Mosquitonál megmártózunk a kristálytiszta, sekély vízben, majd a sziget golfkocsis felfedezése következik. Ez az apró kis sziget adja át igazán a karibi életérzést.

Program: hajókirándulás, golfkocsis sziget túra, ebéd, strandolás

Részvételi díj: 140 EUR/fő (12 éves korig 110 EUR/fő)

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

     

 

Las Coloradas, Rio Lagartos

Rio Lagartos a Yucatán állam északi csücskében fekvő halászfalu az utóbbi időben egyre népszerűbb célpont lett a turisták között. Elképesztő állatvilága, a flamingók időszakos tömeges megjelenése, valamint az egyedülálló rózsaszín víz lenyűgöző látványt nyújt. Hajókázás közben lehetőségünk lesz a különböző vízimadarakat megfigyelni, ill. krokodilokat is láthatunk.

Program: mexikói öböl tengerpartja, rózsaszín víz + fotózás, hajókirándulás, krokodilok, flamingók, ebéd

A részvételi díj: 140 EUR/fő (12 éves korig 110 EUR/fő)

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Sian Kaan - természetvédelmi terület

Mexikó karibi térségének legnagyobb kiterjedésű természetvédelmi körzete a Sian Ka’an bioszféra a több mint 5200 km2-t lefedő védett övezetével. A hajókirándulás során láthatunk delfineket, teknősöket és krokodilokat a természetes élőhelyükön ill. sznorkelezés közben is felfedezhetjük a Karib-tenger élővilágát.

Program: hajókirándulás, Punta Allen falvacska, ebéd, strandolás

Részvételi díj: 165 EUR/fő (12 éves korig 145 EUR/fő) + 13 EUR természetvédelmi adó

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Akumal teknősúszás - cenote

A maja riviérán egyedül Akumal természetvédelmi területén belül lehet szabadon úszni a csodálatos és hatalmas tengeri teknősökkel. Az óriási teknősök mellett persze a csodálatos tengeri élővilág is megfigyelhető sznorkelezés közben. A kirándulásból pedig nem maradhat ki a cenotében fürdés sem!

Program: teknősökkel úszás, sznorkelezés, snack, cenote

Részvételi díj: 100 EUR/fő (12 éves korig 90 EUR/fő)

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Cancún városnézés

Cancún nem egy spanyol gyarmati város, az 1960-as években egy turisztikai fejlesztési projekt keretében mesterségesen alapították. A túra során elmeséljük a város történelmét, és meglátogatjuk a legérdekesebb részeit, a helyi piacon pedig a legjobb áron lehet beszerezni az otthonra szánt szuveníreket.

Program: Cancún betűk, La Isla pláza, Coco Bongo, Xcaret torony, Mercado - helyi piac

Részvételi díj: 65 EUR/fő (12 éves korig 45 EUR/fő)  *Playa del carmeni indulás esetén +15 EUR transzfer díj

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Playa del Carmen városnézés, gasztrotúra

Mexikó gasztronómiája merőben eltér a magyartól, az ízvilág mégis nagyon hasonló. A mexikói ételek nem csak babból és kukoricából állnak és nem is feltétlenül csípősek. Megkóstoljuk a helyi ételeket, az igazi street foodot, megtanuljuk hogyan készül a guacamole, mik a mexikói desszertek. Felfedezzük a várost és a helyi művészek alkotásait.

Program: Playa del Carmen helyi üzletei, főtér, gasztro kóstoló, La Quinta - Ötödik sugárút

Részvételi díj: 65 EUR/fő (12 éves korig 45 EUR/fő)  *Cancúni indulás esetén +15 EUR transzfer díj.

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

Úszás cetcápákkal - júniustól szeptemberig

A világ legnagyobb testű cápafaja a nyári svédasztalos ebédjét előszeretettel fogyasztja el a közeli vizekben. A cetcápák hossza elérheti a 12 métert is, szája pedig a másfél méteres szélességet. Tápláléka főleg planktonokból, rákokból áll, így a merülés szinte veszélytelen, ha elég bátor a jelentkező és be mer ugrani a gigantikus méretű cetcápák közé.

Program: hajókirándulás, úszás cetcápákkal, snack ebéd, Isla Majeres rövid pihenő

Részvételi díj: 175 EUR/fő (12 éves korig 175 EUR/fő) + 13 EUR természetvédelmi adó

Az ár nem tartalmazza a költőpénzt és a borravalót.

 

 

További programok:

Xcaret, Xel-Há, Xplor, Xavage tematikus parkok: a Maja Riviérán kialakított óriási tematikus parkok mindegyike külön-külön fantasztikus szórakozást kínálnak az egész család számára. Személyes ajánlatunk a Xcaret, az esti zenés-táncos műsoruk lenyűgözően mutatja be Mexikó történelmét. Az Xplor és a Xavage a kalandvágyóbb, sportosabb vendégeinknek javasolt, Xel-Hában egész nap fürödhetünk és sznorkelezhetünk az all inclusive ellátás mellett, míg a Xenses próbára teszi az érzékszerveinket. Asszisztenciát nyújtunk a belépő és transzfer foglalás során, egyedi igény szerint pedig magyar idegenvezetőt is tudunk biztosítani a napra.
 
Rio Secreto: föld alatti cseppkőbarlang túra (nagyrészt vízben túrázva): A Yucatán-félsziget mészkő rétegeiben található a világ leghosszabb víz alatti egybefüggő barlangrendszere. 2018 januárjában fedezték fel az összeköttetést két hosszabb szakasz között, így ebben az évben sikerült megszerezni ezt a megtiszteltető címet. A Rio Secreto parkban ízelítőt kaphatunk abból, hogy milyen is egy víz alatti barlangrendszer, néhol szárazföldön, néhol pedig nyakig érő vízben lehet csak közlekedni, azonban az élmény páratlan.
 
Bacalar: Bacalar kicsi városa már a belize-i határ közelében fekszik, a kalózok a lagúnán keresztül közelítették meg a szárazföldet. Bacalar lagúnáját a hét kék lagúnájának is nevezik, az égszínkéktől kezdve a mélykékig szinte minden árnyalat felfedezhető. Habár egy picit hosszú az odavezető út (azonban a buszon ki lehet pihenni a koránkelés fáradalmait), az élmény és a szépség azonnal elfeledteti mindezt. A lagúnában „él” a különleges sztromatolit formáció, „a fotoszintetizáló kő”. Legalább kétnapos kirándulás.
 
Isla Mujeres katamaránnal: A szigetén található Playa Norte (északi strand) a világ 10 legszebb tengerpartja közé tartozik. Gyönyörű fehér homokos strand, kristálytiszta kék víz és zöld pálmafák, ez üdvözli az ide látogatókat. A katamarán út egyedi hangulatot ad az egész napnak, ahol remek hangulat, hideg italok és latin zene várnak.
 
Tengeri horgászat: a pecásoknak sem kell nélkülözniük a kedvenc hobbijukat, ugyanis számos lehetőség adódik a környéken arra, hogy a horogra akadjon egy szép barrakuda, íjhal, tengeri sügér vagy egy mexikói sellő ☺. A legnépszerűbb a mélytengeri és a legyezőhorgászat, mindenképpen más élmény, mint a magyarországi pisztráng vagy pontyhorgászat.
 
Privát jacht túrák: Privát yacht bérlési lehetőség Cancúnból vagy Puerto Aventuras városából.
 
Körutazás a Yucatán-félszigeten: (Chichén Itza, Valladolid, Mérida, Uxmal, Calakmul, Bacalar, Tulum) egyedi igény alapján bármilyen helyi körutazást megszervezünk a vendégek által választott úti célok megismerésére. A városok számától függően 1-2 éjszaka ottalvással.
 
Búvárkodás Mexikóban: kezdők és profik egyaránt élvezhetik a Karib-tenger kínálta lenyűgöző víz alatti világot. Isla Mujeres mellett található a különleges víz alatti múzeum (MUSA – Museo Subacuático de Arte), Cozumel szigete mellett pedig a világ második legnagyobb korallzátonyának élővilágával ismerkedhetnek meg a sport kedvelői.
 

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk