Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Srí Lanka magyarul

KIS KÖRUT:

Srí Lanka kihagyhatatlan helyszínei túra / Pinnawala - Dambulla - Sigiriya  Polonnaruwa - Matale - és Kandy 4 nap 3 éjszakaProgram:

  • Indulás a reggeli órákban a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtérről, vagy annak közelében lévő szállodából, (esetleg a déli parti szállodából), a Pinnawala-i Elefántárvaházban megcsodáljuk a természetet és testközelből találkozhatunk ezekkel a különleges, békés állatokkal. Részt vehetünk a fürdetésükben is a folyónál.

  • Feltöltődünk a dambulla-i Sziklakolostort és az Arany Templomot körbe lengő nyugalommal, békével. Életreszóló élményeket szerzhetünk az itt élő majomcsaládokkal történő találkozásunk alkalmával. Dambulla zöldség-, és gyümölcspiacát végigkóstoljuk. Meghódítjuk a méltán híres Sigiriya Oroszlánsziklát. Meglátogatunk egy helyi falut (Púpos ökrös szekéren utazunk, majd hajózunk egy tavon, nagyon szép környezetben, megismerjük a kókuszdió felnyitásának és a húsa kireszelésének fortélyait, a rizs hántolását, örlését az ősi módszer szerint, a helyiekkel főzünk, beszélgetünk, ... és tuk-tukozunk is.)

  • Felfedezzük Polonnaruwa ősi városát, útközben vadon élő elefántokat láthatunk és csodálhatunk. Matale környékén felfedezzük a fűszerkerteket és nagyon sok mindent tanulhatunk az egészségünkre áldásos hatásukról. Matale-ban megnézzük a sziget talán leghíresebb Hindu templomát is.

  • Kandyben meglátogatjuk a világszerte híres buddhista zarándokhelyet, a Szent Fog Templomát. Sétálunk a már-már európai stílusú városban, végigkóstolva a helyi étkezdék és juice bárok finom kínálatát. Felpróbálhatjuk a helyi népviseletet a szárit és a szarongot. Megnézünk egy nagyon érdekes és interaktív kiállítást az ország világhírű ásványairól és drágaköveiről. Meglátogatunk egy teagyárat. ...

  • Majd 4. nap este megérkezünk a kiválasztott parti szálláshelyre.

    Áraink tájékoztató jellegűek! 3*-os szállásokkal, félpanziós ellátással és az utazás teljes díjával és költségeivel értendők. Külön fizetendő a belépőjegyek ára, az ebéd, magyar nyelvű túravezető.

Részvételi díj: 

2 fő együttes utazása esetén: 400 USD/fő, 4 fő együttes utazása esetén: 320 USD/fő, 8 fő együttes utazása esetén: 260 USD/fő,12 fő együttes utazása esetén: 240 USD/fő 

 


1 NAPOS KIRÁNDULÁSOK:

DZSUGNEL TÚRA a Sinharaja esőerdőben

Az eredeti esőerdők nagy része sajnos mára már eltünt a térképről. A fő ok, hogy a sűrű őserdőket a legtöbb helyen kiírtották, részben a nemesfák iránti kereslet, részben a mezőgazdaság területigénye miatt. Csak a magashegységekben maradtak meg helyenként az esőerdők foltjai, ezeket ma már természetvédelmi rezervátumokként védik. Az ország belsejében érhetjük el az egyik legszebb, legháborítatlan esőerdővel borított vidéket a Sinharaja-erdőséget (Sinharaja Forest Reserve). 

A program ára: 80 USD/fő   (Minimum 2 fő esetén lehet kivitelezni a programot.) Az árban benne van az utazás összes díja és költsége, a tuk-tukos oda-vissza utazás a bejáratig, a belépőjegy ára és a helyi kötelező túravezető munkadíja.

GALLE

A déli partvidék egyik legjelentősebb tengerparti települése, a déli provincia megyeszékhelye, Galle. (ejtsd, Galle, vagy Gól ... mindkettőt használják). A szigetország délnyugati csücskében fekvő Galle kikötőváros, európai stílusú óvárosával és ódon erődítményével a gyarmati időszak kimagasló jelentőségű emléke, egyben Sri Lanka egyik UNESCO világörökségi védettséget élvező kulturális helyszíne.
A program ára: 30 USD/fő  + magyar idegenvezető díja 30 USD. 

AYURVÉDIKUS KEZELÉSCSOMAG

Az Ayurveda India 5000 éves gyógyászati rendszere, az indiai szubkontinens területén élő népek ősi kultúrájának, a védikus civilizációnak egy a mai napig élő és működő hagyatéka.  Az ősi hagyományokon alapuló ayurvedikus gyógyítási módszert, kizárólag Indiában és Srí Lankán alkalmazzák. Innen terjedt el a világ más tájaira.
Az Ayurvédikus Egészségügyi Minisztérium által fenntartott állami kórházban, hivatalosan praktizáló speciális orvossal történő első egyeztetés, állapotfelmérés, kezelés meghatározása 40 USD + a felírt gyógynövénykészítmények ára. A további kezelések kb. 15-40 USD/ alkalom áron mozognak. (Az első alkalommal a kezelési terv összeállításakor pontos tájékoztatást adnak annak teljes költségéről.)


 

FONTOS!

A programok árai függnek a szállások helyétől, fenti árak az ország déli részén található szállások esetén érvényes. Egyéb helyek esetében kérje ajálatunkat!

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk