Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zanzibár magyarul

JOZANI TRÓPUSI ESŐERDŐ

Egy erdőtúrát teszünk Zanzibár legnagyobb esőerdejében. Itt megmutatom a gyógynövényeket és minden mást, amit a mai napig használnak a falubeliek az erdőből. Majd megnézzük a Re Colobus nevű védett majmokat, amik csak itt élnek az egész világon.A majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek és hagyják magukat fényképezni- habár teljesen vadon élnek. Ezután a Mangrove erdőbe megyünk , ahol víz fölött sétálunk és sokmindent megtudhatunk erről az érdekes és misztikus kinézetű erdőről.
A program ára 140 USD/fő, mely tartalmaz egy Delfinles kirándulást is! 

 

  

 

DELFINLES

A sziget legdélibb pontján (Kizimkazi) szállunk hajóra, ahol egy rövid hajóút után delfin családok raja úszkál körülöttünk.Be lehet ugrani közéjük és legjobban snorkelling felszereléssel lehet őket jól látni alattunk mellettünk a vízben. Hajóról nézve is kitűnő a látvány. A delfinek vadon elő delfinek, nem lehetetetni őket. Erre a programra nagyon korán reggel kell indulni, de lesz finom falusi reggeli a program után.

 

   

 

STONE TOWN

Zanzibár város legrégebbi része ez, ami ma mar a világörökség része. Végig megyünk a kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddie Mercury szülőházát elmegyünk a hal, gyümölcs és zöldségpiacra, ahol megnézzük a trópusi választékot. Megnézzük a Csodák Palotáját, az erődöt és Zanzibár központi parkját és természetesen shoppingolni is elmegyünk!

 

 

BÖRTÖNSZIGET

A sziget a Stone Town-al szemben van egy fél órás hajóútra. A nevét a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, amit természetesen megtekintünk. Itt élnek az óriás szárazföldi teknősök (Aldabra Tortoise)  egy hatalmas vadasparkban néhány pávával és antiloppal. Meg lehet simogatni ezeket a több száz kilós csodákat!

     

 

FŰSZERTÚRA

Igazán érdekes és ismeretbővítő jellegű ez a túra. Egy hatalmas fűszerfarmon kacskaringózva bemutatják a trópusi gyümölcsöket és fűszereinek fáit, bokrait. Majd végig kóstoljuk a szezonális gyümölcsöket.

Fűszertúra + Börtönsziget + Stone Town = 150 USD/fő/3 program egyben

 

  

 

LAKATLAN LAGÚNA

A legideálisabb program a termeszét lágy ölén való pihenésre. Egy védett területen belüli lakatlan szigetre-lagúnába hajózunk. Egy csodaszép kis sziget, tele több ezer éves óriáskagyló beágyazódásokkal. Itt lehet úszni, snorkellingezni, napozni, és a közeli homokdűnére elmenni. Délben, helyben elkészített, luxus, grillezett-seafood ebéd kerül az asztalra, de inkább gyékényre. 

Lakatlan lagúna = 150 USD/fő

 

 

 

CHUMBE-SZIGET

A világ egyik legszebb snorkelling helyszíne ez a kis sziget és a körülötte lévő korallzátony. Ma már ez is a Világörökség része. Az egész napos programra csak 1-2 nappal korábban lehet helyet foglalni, a napi maximum 14 látogató közé. Csodálatos snorkellezés, kis előadás, több fogásos finom ebéd, a közeli világítótorony megmászása (nem kötelező), a kis erdő és a szigeten lévő biohotel megtekintése a program. 

Chumbe sziget = 150 USD/fő

 

SZIGETTÚRA

Ezen a túrán egy kisbusszal megyünk körbe a szigeten a legészakibb ponttól majdnem a legdélebbig. Útba ejtünk majdnem minden olyan látnivalót, ami nincs benne a többi programban. Megnézzük a legnagyobb óriás vízi teknős rezervátumot, a több száz éves kézi hajóépítést, egy ősrégi rabszolgabarlangot, ahol egy szakaszt a bátrabbak végig mászhatnak, majd egy trópusi lepkeközpontot. Egy szintén több száz éves Perzsa fürdőt és a tengeri alga központot is megtekintünk. Majd délben egy kis déli faluban állunk meg egy helyi családnál ebédelni.

Szigettúra = 150 USD/fő

 

FALUTÚRA

Egy félnapos túra keretében elmegyünk az egyik legérintetlenebb faluba, ahol a helyi asszonyok megmutatják nekünk a gyékény, szatyor, tető, kerítés-fonást pálmalevelekből, illetve kötél és seprűkészítést kókuszlevélből. Természetesen ki is lehet próbálni. Betekintünk egy tipikus falusi lakóházba is. Majd ökrös kocsival elmegyünk egy eldugott tengerszoroshoz, ahol kenuval végighajózunk egy mérhetetlen szépségű mangrove övezeten és megnézzük hogyan készít a rákcsapdákat is. Ezután egy többfogásos falusi ebéd vár ránk szénnel-fával készítve.

Falutúra = 110 USD/fő

 

          

 

PEMBE SZIGET

Reggel átrepülünk Pemba szigetre, ahol megnézzük a legnagyobb gyümölcsevő denevérfajtát a Flying Fox-ot a természetes élőhelyén. Majd meglátogatjuk a Szegfűszeg gyárat, ahol végigmutatják a gyártás folyamatait. Ezután megnézünk egy helyi olaj-lepárló helyet, ahol eukaliptusz és citromfű olajat készítenek. Utána elmegyünk Chake-Chake várost felfedezni, majd a múzeumlátogatással és finom helyi ebéddel zárjuk a kirándulást. A délutáni járattal visszarepülünk Ungaja szigetre.

Pemba sziget ( exkluziv) = 350 USD/fő

 

  

 

LEHETSÉGES SZAFARIK

Szervezett szafari a Seolus National Parkba, Tanzánia legnagyobb parkjába, rengeteg állattal.
Az egynapos szafari 550 USD/fő.
A kétnapos szafari, egy éjszakával 910 USD/fő.
A háromnapos szafari, két éjszakával 1310 USD/fő.
Az ár tartalmazza a repülőjegyet Zanzibár-Seolus-Zanzibárba, 3x étkezés, szállás a Serena Luxury Tented Camp és a jeep és hajós szafarit is.

 

  

 

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk