Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Zanzibár kirándulások magyarul

Kirándulás lista

1. Jozani trópusi esőerdő:

Egy erdőtúrát teszünk Zanzibár legnagyobb esőerdejében. Itt idegenvezetőnk megmutatja a gyógynövényeket és minden mást, amit a mai napig használnak a falubeliek az erdőből. Majd megnézzük a Red Colobus nevű védett majmokat, amik csak itt élnek az egész világon. A majmokat általában nem kell keresni, mert elég közel jönnek és hagyják magukat fényképezni - habár teljesen vadon élnek. Ezután a Mangrove erdőbe megyünk, ahol víz fölött sétálunk, és sok mindent megtudhatunk erről az érdekes és misztikus kinézetű erdőről.

 

2. Stone Town:

Zanzibár város legrégebbi része ez, ami ma mar a világörökség része. Végig megyünk a kacskaringós, szűk sikátorokon, megnézzük Freddie Mercury szülőházát elmegyünk a hal, gyümölcs és zöldségpiacra, ahol megnézzük a trópusi választékot. Megnézzük a Csodák Palotáját, az erődöt és Zanzibár központi parkját és természetesen shoppingolni is elmegyünk!

 

3. Delfines:

A sziget legdélibb pontján (Kizimkazi) szállunk hajóra, ahol egy rövid hajóút után delfin családok raja úszkál körülöttünk. Be lehet ugrani közéjük és legjobban snorkelling felszereléssel lehet őket jól látni alattunk mellettünk a vízben. Hajóról nézve is kitűnő a látvány. A delfinek vadon elő delfinek, nem lehet etetni őket. Erre a programra nagyon korán reggel kell indulni, de lesz finom falusi reggeli a program után.

 

4. Börtönsziget:

A sziget a Stone Town-al szemben van egy fél órás hajóútra. A nevét a rajta lévő több mint 100 éves börtönről kapta, amit természetesen megtekintünk. Itt élnek az óriás szárazföldi teknősök (Aldabra Tortoise)  egy hatalmas vadasparkban néhány pávával és antiloppal. Meg lehet simogatni ezeket a több száz kilós csodákat!

 

5. Fűszertúra:

Igazán érdekes és ismeretbővítő jellegű ez a túra. Egy hatalmas fűszerfarmon kacskaringózva bemutatják a trópusi gyümölcsöket és fűszereinek fáit, bokrait. Majd végig kóstoljuk a szezonális gyümölcsöket.

 

6. Lakatlan lagúna:

A legideálisabb program a termeszét lágy ölén való pihenésre. Egy védett területen belüli lakatlan szigetre-lagúnába hajózunk. Egy csodaszép kis sziget, tele több ezer éves óriáskagyló beágyazódásokkal. Itt lehet úszni, snorkellingezni, napozni, és a közeli homokdűnére elmenni. Délben, helyben elkészített, luxus, grillezett-seafood ebéd kerül az asztalra, de inkább gyékényre. 

 

7. Chumbe-sziget:

A világ egyik legszebb snorkelling helyszíne ez a kis sziget és a körülötte lévő korallzátony. Ma mar ez is a Világörökség része. Az egész napos programra csak 1-2 nappal korábban lehet helyet foglalni, a napi maximum 14 látogató közé. Csodálatos snorkellezés, kis előadás, több fogásos finom ebéd, a közeli világítótorony megmászása (nem kötelező), a kis erdő és a szigeten lévő biohotel megtekintése a program. 

 

8. Szigettúra:

Ezen a túrán egy kisbusszal megyünk körbe a szigeten a legészakibb ponttól majdnem a legdélebbig. Útba ejtünk majdnem minden olyan látnivalót, ami nincs benne a többi programban. Megnézzük a legnagyobb óriás vízi teknős rezervátumot, a több száz éves kézi hajóépítést, egy ősrégi rabszolgabarlangot, ahol egy szakaszt a bátrabbak végig mászhatnak, majd egy trópusi lepkeközpontot. Egy szinten több száz éves Perzsa fürdőt és a tengeri alga központot is. Majd délben egy kis déli faluban állunk meg egy helyi családnál ebédelni.

 

Árak:

Fűszertúra + Börtönsziget + Stone Town = 162 USD/fő/3 program egyben

Delfinles + Jozani esőerdő = 162 USD/fő/2 program egyben

Szigettúra = 174 USD/fő

Lakatlan lagúna = 184 USD/fő

Chumbe-sziget = 162 USD/fő

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az oldalt készítette és a rendszert biztosítja:

TravelGATE
még töltünk